2019 kovo 14

Pagal 2018 m. ES įsigaliojusios antrosios Mokėjimo paslaugų direktyvos (PSD2) ir Lietuvos Respublikos mokėjimų įstatymo reikalavimus nuo 2019 m. kovo 14 d. atveriame prieigą prie LKU grupės duomenų per API (application programming interface) sąsajas.

Mokėjimo paslaugų direktyva (PSD2) siekiama standartizuoti mokėjimo sistemas visoje Europoje bei padidinti atsiskaitymų saugumą. Vartotojai už prekes ir paslaugas internetu galės atsiskaityti paprasčiau, greičiau ir pigiau.

Prieiga prie API sąsajos testinėje aplinkoje, kuri apima technines priemones ir veiksmus, leidžiančius mokėjimo inicijavimo, sąskaitos informavimo ir lėšų pakankamumo patvirtinimo paslaugų teikėjams įsitikinti savo produktų suderinamumu su LKU grupės parengtomis API sąsajomis, pasiekiama šiuo adresu – https://developers.i-unija.lt/ Čia rasite testinę aplinką, dokumentaciją su kodų pavyzdžiais, testinius duomenis, galėsite susikurti PSD2 API klientą ir TPP sertifikatus.

Atkreipiame dėmesį, kad apsikeitimas duomenimis vyksta laikantis duomenų apsaugos standartų ir procedūrų. Vartotojų duomenys trečiosioms šalims gali būti perduodami tik gavus jų sutikimą ir patvirtinimą.

Susisiekite