2021 kovo 29

LKU kredito unijų konsorciumas, vadovaujamas Lietuvos centrinės kredito unijos, įsigijo bankrutavusios kredito unijos „Taupkasė“ paskolų portfelį. Įsigyto portfelio, kurį daugiausia sudaro kreditai fiziniams asmenims, bendroji vertė siekia 7,91 mln. Eur.

Įsigytas paskolų portfelis – ne pirmas

2018-aisiais dėl nemokumo atšaukus kredito unijos „Taupkasė“ licenciją, netrukus buvo paskelbtas kredito įstaigos bankrotas. Prabėgus trejiems metams po šių įvykių, Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU) skelbia apie viešame pardavimo procese įsigytą „Taupkasės“ paskolų portfelį.

Anksčiau LCKU jau buvo įsigijusi bankrutavusių Pajūrio kredito unijos ir Namų kredito unijos paskolų portfelius. „Tai ne pirmas panašios struktūros paskolų portfelio įsigijimas LCKU veiklos istorijoje. Ankstesnė praktika parodė, kad dauguma klientų tvarkingai vykdo savo įsipareigojimus ir laiku sumoka įmokas.

Mūsų turima patirtis valdant įsigytus paskolų portfelius leidžia užtikrintai to imtis dar kartą bei tokiu būdu greičiau auginti tiek savo klientų ratą, tiek visos kredito unijų grupės paskolų portfelį“, – teigia LCKU administracijos vadovas, valdybos pirmininkas Mindaugas Vijūnas.

Ieškos individualių sprendimų

LCKU įsigytą kredito unijos „Taupkasė“ paskolų portfelį sudaro beveik 1622 kreditų, kurių bendroji vertė siekia 7,91 mln. Eur. Daugiausia jų buvo suteikti fiziniams asmenims Kauno rajono ir besiribojančiose savivaldybėse. Įsigytą paskolų portfelį pasidalino Lietuvos centrinė kredito unija ir dar trys LKU grupei priklausančios kredito unijos: kredito unija „Mėmelio taupomoji kasa“, kredito unija „Neris“ ir kredito unija „Magnus“.

„Su kiekvienu skolininku kreditus administruojančios unijos ieškos abipusiai geriausių sprendimų. Peržiūrėsime individualias kredito grąžinimo sąlygas, kurios, atsižvelgus į asmens kredito istoriją ir finansines galimybes grąžinti kreditą, galės būti koreguojamos“, – sako M. Vijūnas.

LKU kredito unijų grupės, kurią sudaro 45 kredito unijos ir LCKU, grynoji paskolų portfelio vertė 2020 m. pabaigoje siekė 415 mln. Eur, o tai – 18,8 proc. daugiau nei 2019-ųjų pabaigoje. 324,8 mln. Eur arba 78 proc. viso grupės portfelio sudaro kreditai fiziniams asmenims. Grupė vienija daugiau nei 123 tūkst. narių visoje Lietuvoje.

Žadama, kad kredito unijos su kiekvienu skolininku susisieks asmeniškai ir registruotu laišku informuos apie pasikeitusį kreditorių. Asmenys, kurių gyvenamosios vietos adresas ar kita kontaktinė informacija nuo kredito suteikimo dienos pasikeitė, dėl platesnės informacijos suteikimo jau gali kreiptis nuorodoje pateikiamais kontaktais.

Susisiekite