2021 gruodžio 28
Antrus metus iš eilės Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU) inicijavo kalėdinę paramos kampaniją. Ją siekiama dovanoti šventinę nuotaiką ir ištiesti ranką pagalbos stokojantiems. Prie gerumo iniciatyvos prisijungus dar trims LKU grupės kredito unijoms, pusšimtis kalėdinių kojinių iškeliavo į 4 skirtingas organizacijas, taip pat piniginė parama pasiekė dar dvi šeimas skirtinguose Lietuvos miestuose.

Tiek LCKU, tiek grupei priklausančios kredito unijos gerų darbų nesibodi ištisus metus. Visgi LKU logotipu puoštos kalėdinės kojinės jau spėjo tapti šventinio gerumo ir atjautos simboliu. Šia gerumo akcija primenama kredito unijų bendruomenės nariams ir visuomenei nelikti pasyviais stebėtojais bei dalintis kartu kuriant visų bendrą gėrį.

Šiais metais dovanoti krislą šventinio džiaugsmo nuspręsta vaikams, kurių šventinę nuotaiką gali temdyti nepriteklius, artimųjų nebuvimas šalia ar liga. LCKU ir prie paramos kampanijos prisidėjusios kredito unijos – Šeimos kredito unija, Panevėžio kredito unija ir Tauragės kredito unija – Vaikų dienos centro „Po stogu“ auklėtiniams (Tauragės r.), taip pat Miežiškių bendruomeniniams vaikų globos namams (Panevėžio r.), vaiko gerovės centro „Gynia“ (Kauno r.) globotiniams jau įteikė dovanomis užpildytas kalėdines kojines.

Taip pat piniginė parama pasiekė sunkiai sergančio berniuko Emilijaus šeimą, kuriam sulaukus vos dviejų mėnesių buvo diagnozuota spinalinė raumenų atrofija. Lėšos skirtos padėti užtikrinti Emilijaus vystymuisi reikalingą mitybą, nes berniuko organizmas negamina raumenims reikiamo baltymo. Emilijui reikalingi specialūs mišiniai, kurie padeda mažyliui priaugti svorio.

Tuo metu LCKU darbuotojai rinko paramą, skirtą nepritekliuje gyvenančios šeimos šventiniam stebuklui. Darbuotojai nešė dovanas šeimos vaikams – knygas, drabužius, žaislus – bei kartu aukojo pinigus, už kuriuos mažyliams buvo nupirkta dviaukštė lova.

Gerumas neturi ribų, todėl Panevėžio kredito unija savo iniciatyva šventiniu džiaugsmu pasidalino ir su Panevėžio gyvūnų globos draugija bei čia gyvenančiais likimo nuskriaustaisiais keturkojais.

Lietuvos centrinė kredito unija taria nuoširdų ir didelį AČIŪ gerumu besidalinančioms kredito unijoms bei visiems, kurie nepamiršta atsigręžti į esančius šalia, užjausti ir dalintis. Tik mes patys ir atviros mūsų širdys gali dovanoti tikrąjį džiaugsmą ne tik per šventes. Net ir maži geri darbai gražina pasaulį!

LKU-kalėdinės-kojinės-kalėdinė-gerumo-paramos-akcija-vaikai-kredito-unija
Susisiekite