2022 lapkričio 18

Prie daugiausiai kredito unijų šalyje vienijančios LKU kredito unijų grupės lapkričio mėnesį prisijungė nauja narė. 45-ąja LKU grupės kredito unija tapo didžiausią paskolų portfelį tarp kredito unijų Lietuvoje turinti „Taupa“. LKU kredito unijų grupės veiklą prižiūrinti Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU) ir „Taupa“ šį ketvirtadienį pasirašė prisijungimo prie grupės sutartį, o su naryste siejamus teigiamus pokyčius pajus visi „Taupos“ klientai.

„Glaudus bendradarbiavimas su kredito unijomis, kurios geriausiai jaučia galutinio vartotojo – savo kliento – interesus bei poreikius, leidžia mums tobulinti turimus finansinius sprendimus ir plėsti paslaugų spektrą. Tikime, kad kartu su „Taupos“ profesionalų komanda dalindamiesi patirtimi, žiniomis ir technologiniais sprendimais, turėsime galimybę kurti aukštą pridėtinę vertę klientams ir stiprinti visos grupės konkurencinį pranašumą Lietuvos finansų rinkoje“, – sveikindamas naują grupės narę sakė LCKU administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Mindaugas Vijūnas.

Sostinėje veikiančios kredito unijos „Taupa“ valdybos pirmininkas Linas Songaila atkreipia dėmesį, kad prisijungimas prie LKU kredito unijų grupės suteiks daug privalumų „Taupos“ klientams: bus plečiamas paslaugų spektras, atsiras galimybė finansuoti didesnius projektus kartu su kitomis LKU kredito unijų grupės narėmis, bus sparčiau diegiamos technologijų naujovės. L. Songaila pažymi, kad įgyvendinus visas technologines naujoves, kredito unijos teikiamos kasdienės paslaugos fiziniams asmenims bei verslui smarkiai priartės prie bankinių paslaugų.

„Vertiname tai kaip didelį žingsnį pirmyn – savo nariams bei klientams galėsime pasiūlyti dar daugiau saugių, patikimų ir šiuolaikiškų finansinių paslaugų. Prisijungimas prie LKU kredito unijų grupės taip pat suteiks daug galimybių tolesniam mūsų kredito unijos augimui. Tapsime stipresni ir kartu tikimės  sustiprinti visą LKU kredito unijų grupę“, – pažymi kredito unijos „Taupa“ valdybos pirmininkas L. Songaila.

Dar daugiau galimybių „Taupos“ klientams

LKU kredito unijų grupė – jau daugiau nei 25 metus didžiausia kredito unijų grupė šalyje. Grupės valdomas turtas sudaro 60 % viso Lietuvos kredito unijų sektoriaus turto. Grupei priklausančios kredito unijos, kurių priežiūrą ir kontrolę vykdo LCKU, teikia svarbiausias finansines paslaugas gyventojams, ūkiui ir verslo klientams.

Kredito unijai „Taupa“ prisijungus prie LKU kredito unijų grupės, „Taupos“ klientų laukia daug naujų paslaugų ir galimybių: jie galės naudotis LKU kredito unijų grupės išmaniąja programėle, savo kredito unijoje išsiimti mokėjimo korteles, daug patogesne vartotojui taps ir kredito unijos elektroninės bankininkystės sistema. Be to, jau netrukus tapti kredito unijos „Taupa“ nariu bus galima ir internetu.

Kredito unija „Taupa“ yra viena didžiausių ir seniausių kredito unijų Lietuvoje, veiklą vykdanti jau 25-erius metus. Lietuvos banko duomenimis, 2022 m. pirmąjį pusmetį „Taupa“ buvo didžiausia kredito unija šalyje pagal suteiktų paskolų portfelį.

Susisiekite