2020 gruodžio 23

Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU) sudėtingu laikotarpiu neliko nuošalyje ir didžiųjų metų švenčių proga inicijavo kalėdinę paramos kampaniją. Kampanijos tikslas – padovanoti šventinę nuotaiką ir ištiesti ranką pagalbos stokojantiems. Dar prieš šventes beveik 100 kalėdinių kojinių su dovanomis iškeliavo į skirtingus šalies miestus ir pasiekė artimųjų neturinčius senelius, vaikų dienos centrų auklėtinius, gyvūnų prieglaudą ir nuo gaisro nukentėjusią šeimą.

Kredito unijos „užsikrėtė“ gerumu

Dovanos kalėdinėse kojinėse pasiekė 4 organizacijas ir nuo gaisro nukentėjusią šeimą

Dėl susiklosčiusios situacijos, kurią nulėmė koronaviruso pandemija, dar daugiau žmonių nei įprastai išgyvena vienišumą, liūdesį ir nerimą. Nors šventinis džiaugsmas aplanko daugelio iš mūsų namus ir širdis, tačiau žmonės, negalintys sau leisti gausaus šventinio stalo, neturintys artimųjų ar sunkiai dirbantys dėl kitų gerovės, neturėtų likti nuošaly.

Šiais metais LCKU nusprendė skirti lėšų kilniam tikslui – nudžiuginti tuos, kuriems šios šventės yra ne tokios džiuginančios, arba prisidėti prie gerovės tų, kurie stokoja finansų svarbiausiems dalykams įsigyti. Šios gerumo akcijos žinutė – nelikime pasyviais stebėtojais, dalinkimės ir kurkime visų bendrą gėrį.

Dar labiau džiugina, kad siekdamos dalintis šiluma ir gerumu, prie akcijos prisijungė ir LKU grupės kredito unijos: kredito unija „Germanto lobis“, Pakruojo ūkininkų kredito unija ir Šeimos kredito unija. Dėl šių kredito unijų įsitraukimo atsirado galimybė paremti dar daugiau žmonių ir organizacijų negu buvo suplanuota iš pradžių.

Kalėdinėse kojinėse – dėmesys

Dar rudenį LKU grupės kredito unijos aktyviai siūlė įvairias organizacijas ir šeimas, kurias būtų galima paremti. Dovanos kalėdinėse kojinėse šiais metais iškeliavo į Žeimelio bendruomenės vaikų dienos centrą (Pakruojo r.) ir kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ Vaikų dienos centrą „Žiburiukai“ (Tauragės r.).

Suruošta beveik 100 kalėdinių
kojinių su dovanomis

„Mūsų Dienos centrą lanko 25 vaikai, daugiausia – iš socialinės rizikos šeimų. Tad jiems namuose skiriama mažai dėmesio ir šilumos… Šiemet mūsų dienos centras daugiau jokios paramos nesulaukė, todėl labai džiaugiamės, kad galėjome vaikams perduoti Jūsų dovanėles. Ačiū už dovanas ir dėmesį“, – dėkoja bendruomenės „Taurų žiburys“ pirmininkė Regina Gusčiuvienė.

Be šių organizacijų, parama pasiekė ir Kauno kartų namuose (Kauno m.) gyvenančius senelius. „Kauno kartų namai po savo stogu glaudžia net 26 artimųjų neturinčius senelius. Šie metai yra kitokie: su tyla, susikaupimu ir nerimu laukiame pandemijos pabaigos. Todėl nuoširdžiai Jums dėkojame už kruopščiai ir atsakingai parinktas dovanas mūsų senjorams, kurias jie Kalėdų dieną suras po egle. Ačiū už šiltą, jautrų žodį ir parodytą dėmesį“, – sako Ilona Veronika Klimantavičienė, Kauno kartų namų direktorė.

Taip pat lapkričio mėnesį žiniasklaidoje pasirodžius žiniai apie daugiavaikę šeimą Prienų rajone užklupusią nelaimę – gaisrą, sunaikinusį namus ir visą užgyventą turtą, buvo nuspręsta prisidėti ir prie šeimos gyvenimo sąlygų atkūrimo skiriant paramą per labdaros fondą.

Parama taip pat buvo įteikta beglobius gyvūnus prižiūrinčiai asociacijai „Telšių uodegėlė“ (Telšių m.). Čia dirbančių žmonių, neskaičiuojančių savo laiko ir jėgų gyvūnams, kuriems taip pat reikalingas dėmesys ir priežiūra, prašymu buvo nupirkta patalpas nuo virusų ir bakterijų dezinfekuojanti lempa. Prietaisas pagerins čia globojamų keturkojų gyvenimo sąlygas bei sumažins užkrečiamųjų ligų riziką.

Nors šiais metais negalėjome patys nuvykti ir įteikti dovanų, tačiau rūpinantis visų sveikata šilčiausius linkėjimus ir paramą perdavėme saugiai – bekontakčiu būdu. Dėkojame prie iniciatyvos prisidėjusioms kredito unijoms ir tikimės, kad ateityje gerumas bei šventinis džiaugsmas pasieks dar daugiau širdžių!

Susisiekite